Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Opleiding e-learning als alternatief voor een administratieve boete

Deze opleiding is specifiek bedoeld voor zaakvoerders en keukenverantwoordelijken van horecazaken die een voorstel van administratieve boete kregen waarbij dit alternatief duidelijk vermeld werd.

Je kan deze e-learning in je eigen tempo doorlopen, de vragen beantwoorden en het certificaat downloaden indien je geslaagd bent voor de test.

Deze opleiding wordt aangeboden in de vorm van virtuele escaperooms. Je moet ongedeerd uit 5 escaperooms zien te ontsnappen. Elk van hen behandelt een specifiek thema.

Om toegang te krijgen tot deze opleiding zijn er een aantal voorwaarden:

  • In de brief met voorstel van administratieve boete staat expliciet vermeld dat je mag deelnemen aan de opleiding als alternatief voor de administratieve boete;
  • Je vult het veld “inschrijving deelnemer” in. Hiervoor heb je het “VA.xxxxx/yy” nummer nodig. Dit nummer vind je terug bovenaan de brief met voorstel van administratieve boete naast de vermelding “Onze referenties”.

Om in aanmerking te komen voor de éénmalige intrekking van de administratieve boete, moet zowel de zaakvoerder als de keukenverantwoordelijke* voldoen aan volgende voorwaarden:

  • Voor de eerste maal in de e-learning inloggen binnen een termijn van een maand na de datum van verzending van de brief met voorstel van administratieve boete.
  • De 5 modules aandachtig doorlopen.
  • Minstens 80% scoren voor de test die uit 45 vragen bestaat.
  • De opleiding volledig te voltooien binnen de 2 maanden nadat de eerste keer ingelogd werd.

Veel geluk!

*Behalve in het geval van een éénmanszaak, moeten er minstens 2 personen de 5 modules volgen en geslaagd zijn voor de test.

Hoe kan ik inloggen in de online opleiding

Verbinding maken met het leerplatform is heel eenvoudig in 2 stappen:
STAP 1: Maak éénmalig een account aan met je eID-kaart (met kaartlezer) of via de “ItsMe”-applicatie.
STAP 2: Ga naar de opleiding

 toegang tot de opleiding

Succes!