Deze cursus is specifiek gericht naar koks, keukenverantwoordelijken en keukenpersoneel die werkzaam zijn in de horeca of in grootkeukens ( rusthuizen, ziekenhuizen, scholen, kinderdagverblijven, gevangenissen,…).
Het voordeel van deze opleiding is dat ze altijd beschikbaar is, de opleiding is 7 dagen per week en 24 uur per dag toegankelijk. Je hoeft je niet te verplaatsen, je kan zelf kiezen wanneer je ze wil volgen en je kan ze doorlopen op je eigen tempo.
LET OP: Als je een brief hebt ontvangen met een voorstel voor een administratieve boete, dan komt deze opleiding niet in aanmerking als alternatief.
Hier vind je meer informatie over de opleiding als alternatief voor de administratieve boete.
De opleiding is gebaseerd op 5 hoofdstukken:
- Allergenen: beheer en communicatie over allergenen
- Infrastructuur en uitrusting.
- Persoonlijke hygiëne.
- Aankoop, ontvangst en opslag van goederen.
- Bereiding van levensmiddelen en afvalbeheer
Verbinding maken met het leerplatform is heel eenvoudig in 2 stappen:
STAP 1: Maak éénmalig een account aan met je eID-kaart (met kaartlezer) of via de “ItsMe”-applicatie.
STAP 2: Ga naar de opleiding
Hoe kan ik inloggen in de online opleiding? (PDF)
Toegang tot opleiding
De geschatte duur van de opleiding varieert tussen 3 en 4 uren naar gelang je kennis en behoeften. Het tempo bepaal je zelf.
Aan het einde van de opleiding kan je je kennis testen en een certificaat behalen.
Deze opleiding is volledig gratis.
Indien je moeilijkheden ondervindt om verbinding te maken met het opleidingsplatform kan je contact met ons opnemen via e-mail: voorlichting@favv.be
Heb je geen nood aan een certificaat, dan vind je hieronder de rechtstreekse links naar de verschillende opleidingsmodules:
- Allergenen: beheer en communicatie over allergenen.
Klik hier voor toegang tot module 1
- Infrastructuur en uitrusting.
Klik hier voor toegang tot module 2
- Persoonlijke hygiëne.
Klik hier voor toegang tot module 3
- Aankoop, ontvangst en opslag van goederen.
Klik hier voor toegang tot module 4
- Bereiding van levensmiddelen en afvalbeheer.
Klik hier voor toegang tot module 5
Nuttige links:
- tabel allergenen
- generieke autocontrolegids, reinigings- en onstmettingsplan, ongediertebestrijdingsplan,...
Succes!