Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

E-Learning: Goede hygiënepraktijken in de (groot)keuken

Image
E-Learning

Deze cursus is specifiek gericht naar koks, keukenverantwoordelijken en keukenpersoneel die werkzaam zijn in de horeca of in grootkeukens ( rusthuizen, ziekenhuizen, scholen, kinderdagverblijven, gevangenissen,…).

Het voordeel van deze opleiding is dat ze altijd beschikbaar is, de opleiding is 7 dagen per week en 24 uur per dag toegankelijk. Je hoeft je niet te verplaatsen, je kan zelf kiezen wanneer je ze wil volgen en je kan ze doorlopen op je eigen tempo.

LET OP: Als je een brief hebt ontvangen met een voorstel voor een administratieve boete, dan komt deze opleiding niet in aanmerking als alternatief.
Hier vind je meer informatie over de opleiding als alternatief voor de administratieve boete.

De opleiding is gebaseerd op 5 hoofdstukken:

  • Allergenen: beheer en communicatie over allergenen
  • Infrastructuur en uitrusting.
  • Persoonlijke hygiëne.
  • Aankoop, ontvangst en opslag van goederen.
  • Bereiding van levensmiddelen en afvalbeheer

Verbinding maken met het leerplatform is heel eenvoudig in 2 stappen:
STAP 1: Maak éénmalig een account aan met je eID-kaart (met kaartlezer) of via de “ItsMe”-applicatie.
STAP 2: Ga naar de opleiding
Hoe kan ik inloggen in de online opleiding? (PDF)

Toegang tot opleiding

De geschatte duur van de opleiding varieert tussen 3 en 4 uren naar gelang je kennis en behoeften. Het tempo bepaal je zelf.

Aan het einde van de opleiding kan je je kennis testen en een certificaat behalen.
Deze opleiding is volledig gratis.

Indien je moeilijkheden ondervindt om verbinding te maken met het opleidingsplatform kan je contact met ons opnemen via e-mail: voorlichting@favv.be

Heb je geen nood aan een certificaat, dan vind je hieronder de rechtstreekse links naar de verschillende opleidingsmodules:

Nuttige links:

Succes!