Als aanvulling op de autocontrolegidsen voor de sector distributie (business to consumer) werden Quick Start Fiches opgesteld. Deze fiches zijn geen vervanging van de gids. In deze fiches worden de belangrijkste principes met betrekking tot voedselveiligheid op een praktische en zeer eenvoudige manier toegelicht.
U kan deze fiches via onderstaande linken downloaden. We raden u aan de fiches af te drukken en zodanig te afficheren dat alle personeelsleden er toegang tot hebben.
Quick Start Fiches:
Accommodatie voor het personeel (PDF)
Temperaturen (PDF)
Meldingsplicht (PDF)
Registratie, toelating en erkenning (PDF)
Uitrusting (PDF)
Bestrijding van ongedierte (PDF)
CCP - Bewaartemperatuur koud en diepgevroren producten (PDF)
Water (PDF)
HACCP (versoepelingen) (PDF)
CCP - Temperatuur warme producten (PDF)
Etiket van een voorverpakt levensmiddel (PDF)
Inrichting van lokalen (PDF)
Traceerbaarheid (versoepelingen) (PDF)
Bewaking van leveranciers en aankoop van producten (PDF)
Onderhoud, reiniging en desinfectie (PDF)
CCP - Ontvangst (PDF)
Persoonlijke hygiëne (PDF)
Ingangscontrole (versoepelingen) (PDF)
Afvalbeheer (PDF)
Nazicht van de meettoestellen (PDF)
Allergenen (PDF)