Afhankelijk van uw activiteiten die u toepast, zal u CCP’s en/of PVA’s moeten toevoegen aan uw autocontrolegids. U bent zelf verantwoordelijk om alle CCP’s en PVA’s te kiezen die van toepassing zijn op uw activiteiten.
Hieronder vindt u een overzicht van de CCP’s en de PVA’s:
De CCP’s en PVA’s waarnaar in het praktijkhandboek (PHB) verwezen wordt, staan aangeduid met “[PHB]”.
CCP's
- CCP 1 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024) [PHB]
Ontvangst van gekoelde en diepgevroren. - CCP 2 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Grondstofcontrole: rauwe melk of room van eigen productie - CCP 3 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024) [PHB]
Temperatuur gekoelde en diepgevroren levensmiddelen tijdens opslag, verdeling en bediening. - CCP 4 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024) [PHB]
Temperatuur warme levensmiddelen tijdens bereiding, heropwarming, bewaring, verdeling van maaltijden en bediening. - CCP 5 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Temperatuur en kwaliteit van het frituurvet of de frituurolie. - CCP 6 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Tijd bij de opwarming van flesvoeding. - CCP 7 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024) [PHB]
Afkoelen van warme levensmiddelen die gekoeld bewaard moeten worden. - CCP 9 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Pasteurisatie of sterilisatie. - CCP 10 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Afkoelen van melk of room na pasteurisatie voor de productie van niet-gefermenteerde levensmiddelen. - CCP 11 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Rijping van ijs. - CCP 12 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Stremming, verzuring en vorming van de wrongel. - CCP 13 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Rijping van kazen. - CCP 14 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Rijpen van room bij de productie van boter (met (a) of zonder (b) pasteurisatiestap) en karnemelk. - CCP 16 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Gekoelde verwerking van vlees, vleesproducten en vleesbereidingen / verse, bewerkte of verwerkte visserijproducten. - CCP 17 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Bereiding worstdeeg (gefermenteerde worst). - CCP 18 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Pekelen van vlees-(a) en visserij(b)-producten. - CCP 19 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Rijpen van gefermenteerde worstsoorten. - CCP 20 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Roken en/of drogen en narijpen van vleesproducten en gefermenteerde worstsoorten (a) / Roken en/of drogen van visserijproducten (b). - CCP 21 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Kookproces van banketbakkersroom/rijstvulling. - CCP 23 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Vacuüm verpakken of verpakken onder gewijzigde atmosfeer. - CCP 24 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Droogrijpen of “dry-agen” van rundsvlees. - CCP 25 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Vacuüm bereiden.
PVA's
- PVA 1 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024) [PHB]
Ontvangst. - PVA 2 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Grondstof: rauwe melk, afkomstig van eigen productie. - PVA 3 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Grondstofkeuze voor productie van gezouten vleesproducten of dry-aged vlees (a) / gezouten visserijproducten (b). - PVA 4 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Opwarmen en regenereren van levensmiddelen. - PVA 5 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024) [PHB]
Besmetting van grondstoffen met allergenen tijdens opslag en productie. - PVA 6 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024) [PHB]
Verpakking en etikettering van (eigen) voorverpakte levensmiddelen voor verkoop. - PVA 7 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024) [PHB]
Houdbaarheid van bederfelijke levensmiddelen tijdens opslag en verkoop. - PVA 8 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Afkoeling tijdens de bereiding van consumptie-ijs. - PVA 9 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Temperatuur van consumptie-ijs en softijs tijdens de bediening en tijd van de bediening. - PVA 11 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Huisbereid zuursel. - PVA 12 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Zuurselbereiding. - PVA 13 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Vormen, persen of omlopen bij de productie van kaas. - PVA 14 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Gebruik van een pekeloplossing voor het pekelen van kaas. - PVA 16 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Uitlekken van verse kaas. - PVA 17 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Afkoelen van melk of room voor de productie van yoghurt, verse kaas, boter en karnemelk. - PVA 18 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Bebroeden van yoghurt. - PVA 19 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Tijd en temperatuur bij de afkoeling van flesvoeding (melkkeukens). - PVA 20 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Tijd en temperatuur bij de bewaring van flesvoeding (melkkeukens). - PVA 21 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Tijd en temperatuur bij de consumptie van flesvoeding. - PVA 23 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Fysische contaminatie tijdens het be- en verwerken van levensmiddelen. - PVA 24 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Vorming van acrylamide tijdens de productie van bakkerijproducten en hartige snacks. - PVA 25 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
Het in de handel brengen van microbiologisch gevoelige levensmiddelen van eigen productie.