Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

CCP's en PVA's

Generieke autocontrolegids in de sector B2C (G-044)

Afhankelijk van uw activiteiten die u toepast, zal u CCP’s en/of PVA’s moeten toevoegen aan uw autocontrolegids. U bent zelf verantwoordelijk om alle CCP’s en PVA’s te kiezen die van toepassing zijn op uw activiteiten.

Hieronder vindt u een overzicht van de CCP’s en de PVA’s:
De CCP’s en PVA’s waarnaar in het praktijkhandboek (PHB) verwezen wordt, staan aangeduid met “[PHB]”.

CCP's

  • CCP 1 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024) [PHB]
    Ontvangst van gekoelde en diepgevroren.
  • CCP 2 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Grondstofcontrole: rauwe melk of room van eigen productie
  • CCP 3 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024) [PHB]
    Temperatuur gekoelde en diepgevroren levensmiddelen tijdens opslag, verdeling en bediening.
  • CCP 4 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024) [PHB]
    Temperatuur warme levensmiddelen tijdens bereiding, heropwarming, bewaring, verdeling van maaltijden en bediening.
  • CCP 5 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Temperatuur en kwaliteit van het frituurvet of de frituurolie.
  • CCP 6 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Tijd bij de opwarming van flesvoeding.
  • CCP 7 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024) [PHB]
    Afkoelen van warme levensmiddelen die gekoeld bewaard moeten worden.
  • CCP 9 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Pasteurisatie of sterilisatie.
  • CCP 10 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Afkoelen van melk of room na pasteurisatie voor de productie van niet-gefermenteerde levensmiddelen.
  • CCP 11 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Rijping van ijs.
  • CCP 12 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Stremming, verzuring en vorming van de wrongel.
  • CCP 13 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Rijping van kazen.
  • CCP 14 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Rijpen van room bij de productie van boter (met (a) of zonder (b) pasteurisatiestap) en karnemelk.
  • CCP 16 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Gekoelde verwerking van vlees, vleesproducten en vleesbereidingen / verse, bewerkte of verwerkte visserijproducten.
  • CCP 17 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Bereiding worstdeeg (gefermenteerde worst).
  • CCP 18 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Pekelen van vlees-(a) en visserij(b)-producten.
  • CCP 19 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Rijpen van gefermenteerde worstsoorten.
  • CCP 20 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Roken en/of drogen en narijpen van vleesproducten en gefermenteerde worstsoorten (a) / Roken en/of drogen van visserijproducten (b).
  • CCP 21 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Kookproces van banketbakkersroom/rijstvulling.
  • CCP 23 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Vacuüm verpakken of verpakken onder gewijzigde atmosfeer.
  • CCP 24 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Droogrijpen of “dry-agen” van rundsvlees.
  • CCP 25 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Vacuüm bereiden.

 

PVA's

  • PVA 1 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024) [PHB]
    Ontvangst.
  • PVA 2 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Grondstof: rauwe melk, afkomstig van eigen productie.
  • PVA 3 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Grondstofkeuze voor productie van gezouten vleesproducten of dry-aged vlees (a) / gezouten visserijproducten (b).
  • PVA 4 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Opwarmen en regenereren van levensmiddelen.
  • PVA 5 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024) [PHB]
    Besmetting van grondstoffen met allergenen tijdens opslag en productie.
  • PVA 6 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024) [PHB]
    Verpakking en etikettering van (eigen) voorverpakte levensmiddelen voor verkoop.
  • PVA 7 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024) [PHB]
    Houdbaarheid van bederfelijke levensmiddelen tijdens opslag en verkoop.
  • PVA 8 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Afkoeling tijdens de bereiding van consumptie-ijs.
  • PVA 9 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Temperatuur van consumptie-ijs en softijs tijdens de bediening en tijd van de bediening.
  • PVA 11 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Huisbereid zuursel.
  • PVA 12 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Zuurselbereiding.
  • PVA 13 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Vormen, persen of omlopen bij de productie van kaas.
  • PVA 14 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Gebruik van een pekeloplossing voor het pekelen van kaas.
  • PVA 16 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Uitlekken van verse kaas.
  • PVA 17 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Afkoelen van melk of room voor de productie van yoghurt, verse kaas, boter en karnemelk.
  • PVA 18 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Bebroeden van yoghurt.
  • PVA 19 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Tijd en temperatuur bij de afkoeling van flesvoeding (melkkeukens).
  • PVA 20 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Tijd en temperatuur bij de bewaring van flesvoeding (melkkeukens).
  • PVA 21 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Tijd en temperatuur bij de consumptie van flesvoeding.
  • PVA 23 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Fysische contaminatie tijdens het be- en verwerken van levensmiddelen.
  • PVA 24 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Vorming van acrylamide tijdens de productie van bakkerijproducten en hartige snacks.
  • PVA 25 (PDF) (Versie 1 d.d. 25/10/2024)
    Het in de handel brengen van microbiologisch gevoelige levensmiddelen van eigen productie.