Europese wetgeving
- Verordening (EG) nr. 852/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29/04/2004 inzake levensmiddelenhygiëne.
(Nummer CELEX - 32004R0852 - voor de geconsolideerde wetgeving)- Richtsnoer bij VO 852/2004
- Richtsnoeren voor de toepassing van GHP en de HACCP-beginselen, met inbegrip van de bevordering/flexibilisering van de uitvoering ervan in bepaalde levensmiddelenbedrijven
- Richtsnoeren voor het beheer van de voedselveiligheid in de detailhandel in levensmiddelen
- Levensmiddelen met traditionele kenmerken : zie ook artikel 7 van Verordening (EG) nr. 2074/2005 vvan de Commissie van 5 december 2005 tot vaststelling van uitvoeringsmaatregelen voor bepaalde producten die onder Verordening (EG) nr. 853/2004 vallen en voor de organisatie van officiële controles overeenkomstig de Verordeningen (EG) nr. 854/2002 en (EG) nr. 882/2004, tot afwijking van Verordening (EG) nr. 852/2004 en tot wijziging van de Verordeningen (EG) nr. 853/2004 en (EG) nr. 854/2004.
(Nummer CELEX - 32005R2074 - voor de geconsolideerde wetgeving)
Belgische wetgeving
- K.B. van 13/07/2014 betreffende levensmiddelenhygiëne.
(Nummer NUMAC - 2014018271 - voor de geconsolideerde wetgeving)- Richtsnoer (PDF)
- Informatieve brochure: Persoonlijke hygiëne in bedrijven in de voedselketen